Насловна / Арт и дизајн / Корона вирусот со редизајн на логоата во автомобилската индустрија

Корона вирусот со редизајн на логоата во автомобилската индустрија

Во моментот ниту една фабрика за автомобили на северната хемисфера не работи поради пандемијата. Многу од нив ги преориенираа своите скапи кампањи за новите модели, во спотови за подигање на свеста за опасноста од вирусот. Така, тие привремено ги изменија своите логоа, со цел на сликовит начин да го промовираат значењето на социјалното дистанцирање.

„Комерцијално, на овие спотови ќе потрожиме милиони евра, но не сакаме да останеме настрана од сето ова што се случува. Особено, што оваа кампања сакаме да ја спроведеме во САД каде болеста забрзано се шири“, објаснил Херберт Диесес од „Фолксваген групата“. Со привремена промена на распоредот на елементите на своите амблеми, покажавме колку е важно социјалното дистанцирање овие денови, велат од „Ауди“ и „Фолксваген“.

distancing1

distancing2

distancing3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top