Насловна / Вести / Италија: Хибридни возови за еколошки прифатлив сообраќај

Италија: Хибридни возови за еколошки прифатлив сообраќај

Европската инвестициска банка (EIB) со 450 милиони евра го финансира инвестицискиот план на компанијата Ferrovie dello Stato (FS) Italiane Group (во чиј состав е и превозничкото претпријатие Trenitalia) со цел да набави вкупно 135 нови еколошки прифатливи и енергетски ефикасни хибридни возови.  Вкупното вложување на Trenitalia во овие возови, од кои половината ќе сообраќаат низ јужна Италија, изнесува 960 милиони евра.

trainitalia1

trenitalia2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top