Насловна / Екологија / Енергетска Ефикасност / GGF вложува 25 милиони евра во проекти за ОИЕ и ЕЕ во Хрватска

GGF вложува 25 милиони евра во проекти за ОИЕ и ЕЕ во Хрватска

GGF
Фондот за Југоисточна Европа (Green for Growth Fund) ѝ одобри кредит на загребската Привредна банка (PBZ), предвиден за финансирање на проекти од областа на обновливите извори на енергија (ОИЕ) и енергетска ефикасност (ЕЕ). Ова претставува прво партнерство на GGF со Хрватска. Кристофер Ноулс, претседателот на GGF, изјави дека солвентноста на банката и посветеноста на Хрватска во проширувањето на енергетската база на обновливи извори, биле одлучувачите чекори за да се влезе во ова партнерство.

Извор: energetskiportal.rs

Испрати коментар

Scroll To Top