Насловна / Вести / Европските инвеститори сакаат закон за климатска неутралност

Европските инвеститори сакаат закон за климатска неутралност

Европските инвеститори претставени преку 44 компании,  ги повикуваат владите на земјите на Европската унија да ги забрзаат напорите за постигнување на договор за Законот за климатска неутралност до 20150 година. Во писмото се наведува дека новиот зкон ќе им овозможи на инвеститорите поголема самодоверба и сигурност при донесување на одлуки за еколошки одговорните проекти. Компаниите истакнуваат дека занемарувањето на проблемот и неконтролираните климатски промени многу  би ја чинеле светската економија, додека храбрите и одлучни мерки во борбата со климатските промени би донеле дури и зголемување на профитот.

climateneutraliyu1

climateneutrality2

climateneutraliy3

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top