Насловна / Екологија / Енергетска Ефикасност / ЕУ денес ќе расправа за „Јужен поток“

ЕУ денес ќе расправа за „Јужен поток“

juzni tok
Според најавата на премиерката на Словенија, Аленка Братушек во интервју за московскиот весник Комерсaнт, денес ќе биде одржан состанок на европскиот комесар за енергетика, Гинтер Етингер, со претставниците на земјите – учеснички во проектот „Јужен поток“. На состанокот ќе се разговара за сите проблеми кои се појавиле и ја спречуваат реализацијата на проектот. Вчера словенечката премиерка разговараше и со рускиот премиер Владимир Путин за Третиот енергетски договор на ЕУ, кој може да ја блокира работата на гасоводот.

Испрати коментар

Scroll To Top