Насловна / Вести / Евтината нафта ја загрозува енергетската ефикасност!

Евтината нафта ја загрозува енергетската ефикасност!

Nafta i gas

Падот на цената на нафтата и гасот може да ги загрози иницијативите за развој на енергетската ефикасност, како и изградбата на постројки за производство на еколошка енергија. „За обновливите извори на енергија, животот нема да биде ниту малку едноставен“, изјави директорот на Меѓународната агенција за енергетика ИЕА Фатих Бирол, првиот ден од одржувањето на Светскиот економски форум (WEF) во Давос.

Испрати коментар

Scroll To Top