Насловна / Author Archives: Емилија Петровска

Author Archives: Емилија Петровска

Feed Subscription

Архитект Пако Радовановиќ во последниот подкаст на B2 Media

Архитект Пако Радовановиќ во последниот подкаст на B2 Media

Во последниот и најнов подкаст од продукцијата на B2 Media гостува Пако Радовановиќ, архитект и CEO на проектантското биро Радо Инженеринг. Интересен разговор, многу прашања и многу одговори во час и половина разговор.   Facebook: https://www.facebook.com/b2media.com.mk Instagram: https://www.instagram.com/b2media___/ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/b2-media-production/ Tiktok: https://www.tiktok.com/@b2media

повеќе »

Признание за ГРАНИТ од страна на ДГКМ за особено достигнување во градежното конструкторство во 2022 година

Признание за ГРАНИТ од страна на ДГКМ за особено достигнување во градежното конструкторство во 2022 година

На овогодинешниот јубилеен и 20-ти по ред Меѓународен Симпозиум организиран од Друштвото на градежни конструктори на Македонија, ГД Гранит АД Скопје се стекна со значајно признание за особено достигнување во градежното конструкторство во 2022 година. Признанието е доделено за изведба ...

повеќе »

Започна јубилејниот 20-ти симпозиум на ДРУШТВО НА ГРАДЕЖНИ КОНСТРУКТОРИ НА МАКЕДОНИЈА

Започна јубилејниот 20-ти симпозиум на ДРУШТВО НА ГРАДЕЖНИ КОНСТРУКТОРИ НА МАКЕДОНИЈА

Со речиси околу 600 присутни посетители, денес започна 20-от јубилеен симпозиум на Друштвото на Градежни Конструктори на Македонија. Симпозиумот се одржува во Скопје на 60 годишнината од земјотресот под мотото “ОТПОРНИ КОНСТРУКЦИИ – RESILENT STRUCTURES” и претставува веројатно досега најпосетениот симпозиум ...

повеќе »

АЛУКОНИГШТАЛ со презентација на актуелни теми во рамки на БИМАС 2023

АЛУКОНИГШТАЛ со презентација на актуелни теми во рамки на БИМАС 2023

АЛУКОНИГШТАЛ кој е уште еден од главните поддржувачи на овогодинешниот БИМАС, најави своја презентација наменета за архитекти. Генералната стратегија и фокусот на компанијата во светски рамки, ќе биде и главна тема на оваа презентација. Станува збор за проблематиката на прекумерните ...

повеќе »

ВИНЕРБЕРГЕР со презентација за време на БИМАС 2023

ВИНЕРБЕРГЕР со презентација за време на БИМАС 2023

Винербергер, кој е еден од поддржувачите на годинешниот БИМАС, ги кани архитектите на специјална презентација во рамки на Биеналето на тема ИНОВАТИВНИ ГРАДЕЖНИ РЕШЕНИЈА. Детали за настанот: Датум: понеделник 25.09.2023 Време: 19:30-20:00 Локација: Музеј на современа уметност Тема: Иновативни градежни ...

повеќе »

Победник на настанот БЕТОН.Ск е тимот составен од Емилија СТОЈАНОВ и Андреј СТЕФАНОСКИ од Градежен факултет – Скопје и Симона РАДИЧЕВСКА од СГГУГС „Здравко Цветковски“

Победник на настанот БЕТОН.Ск е тимот составен од Емилија СТОЈАНОВ и Андреј СТЕФАНОСКИ од Градежен факултет – Скопје и Симона РАДИЧЕВСКА од СГГУГС „Здравко Цветковски“

На 26.Јули точно на 60. годишнината од земјотресот во Скопје добиени се резултатите од натпреварот кој се одржа во рамки на БЕТОН.Ск, настан кој е дел од серијата настани во рамки на Скопско асеизмичко лето. Симболично, испитувањето отпочна во 05.17 минути ...

повеќе »

„СКОПЈЕ ВО ПЕТ И СЕДУМНАЕСЕТ“

„СКОПЈЕ ВО ПЕТ И СЕДУМНАЕСЕТ“

На 26.07. среда, уште една серија настани по повод 60 години од скопскиот земјотрес „СКОПЈЕ ВО ПЕТ И СЕДУМНАЕСЕТ“. Дигитална изложба на Државен архив и Визуелни и Видео проекции на неколку локации. Настанот е поддржан од Министерство за Култура. За ...

повеќе »

КОГА РАБОТОДАВАЧИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ СЕ НА ИСТА СТРАНА, ЗА ОПСТАНОКОТ НА ЦЕЛА ДЕЈНОСТ ГРАДЕЖНИШТВО – Реакција на СГИП

КОГА РАБОТОДАВАЧИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ СЕ НА ИСТА СТРАНА, ЗА ОПСТАНОКОТ НА ЦЕЛА ДЕЈНОСТ ГРАДЕЖНИШТВО  – Реакција на СГИП

Во целост ја пренесуваме острата реакција од денешната прес конференција на Синдикатот за градежништво при ССМ и Здружението за градежништво при Стопанска комора на Македонија. Денешната прес конфе­ренција произлегува од заеднички донесени ставови помеѓу Син­дикатот за градежниш­тво при ССМ и ...

повеќе »

„Винербергер“ од Виница 120 свои вработени ги направи акционери

„Винербергер“ од Виница 120 свои вработени ги направи акционери

Нашите пријатели и долгогодишни поддржувачи „Винербергер“ од Виница, со уникатно предновогодишно изненадување за своите вработени. Имено, за постигнатиот успех во текот на 2022 година, на вчерашната новогодишна прослава 120 вработени добија понуда што не се одбива: да станат акционери во компанијата. Овој гест ...

повеќе »
Scroll To Top