Насловна / Вести / Англија и Шкотска поврзани со велосипедска патека од 1300 километри

Англија и Шкотска поврзани со велосипедска патека од 1300 километри

Во Велика Британија свечено е отворена велосипедска патека долга 1300 километри, која ги спојува Англија и Шкотска. Се работи за патишта кои водат низ шумски и ридски предели, а кои нудат авантура за љубителите на велосипедизмот. Патот наречен  Great North Trail минува низ дистриктот  Peak, Yorkshire Dales и шумата  Kielder  во Англија, па кон Loch Lomond, националниот парк  Trossachs National и Loch Nessu во Шкотска. Патеката е главно вон главните патишта, низ шума и локални улици без многу сообраќај. Проектиран е како авантуристичка ридска велосипедска патека. Угорниците можат да бидат предизвик и за оние најискусните. Според податоците на  WeForum, околу 12% од возрасната популација вози велосипед најмалку еднаш седмично, а Велика Британија многу вложува во развој на велосипедизмот, со оглед дека научно е докажано дека овој вид на спортска активност придонесува за општото здравје, но има и економски предности.

Lonely female biker cycling through the Scottish Highlands.

trail2

trail3

trail4

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top