Насловна / Екологија / Waste House: Куќа изградена од отпад

Waste House: Куќа изградена од отпад

IMG_2721
Оваа необична куќа е изградена во Британија, во рамките на проектот и проектната работилница за одржлив развој на Универзитетот во Брајтон. Изградена е со цел да се докаже дека практично не постои отпад, туку само погрешен предмет на погрешно место. Куќата содржи над 85% отпаден материјал преземен од блиските градилишта и домови, а вклучува и стари фармерки, видеокасети и дури 20.000 четкички за заби. Waste House служи како отворено истражувачко студио за студентите од Универзитетот во Брајтон, а достапна е и на други училишта, факултети и здруженија кои се занимаваат со теми од областа на одржливи градби. Самата изградба траела една година, а целосно е завршена во април 2014.
WASTE HOUSE 1 (2)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top