Насловна / Архитектура / Во недела едукативна прошетка низ изложбата „Жените архитекти“

Во недела едукативна прошетка низ изложбата „Жените архитекти“

Архитектонската изложба „Жените архитекти во постземјотресната обнова на Скопје“ поставена во Музеј на Република Северна Македонија ги поканува сите заинтересирани граѓани кои сакаат да дознаат повеќе за содржината и важноста на изложената содржина и проектот да се пријават за учество во едукативна прошетка.

Едукативните прошетки ќе се одржат од 11:00 до 12:30 часот, две недели по ред, првата на 27. февруари, а втората а 6. март, 2022 година.

Бројот на учесници во прошетката е ограничен на 20 лица, а за учество потребно е да се пополни пријава која до која може да се пристапи преку следните линкови:

Пријава за учество на едукативна прошетка во недела, 27. февруари 2022 година:

https://forms.gle/qebgm2NZcCneSDsn7

Пријава за учество на едукативна прошетка во недела, 6. март 2022 година:

https://forms.gle/Wi6wE5PXZcJD3rfk7

Прошетката ќе биде предводена од Бојана Јанева која преку своето долгогодишно искуство како историчарка на уметноста се вложува кон промовирање и доближување на културата до сите граѓани кои сакаат да искусат еден поинаков поглед кон градот Скопје и неговите содржини.

За учество во прошетката не се наплаќа – учеството е бесплатно.

Проектот е финансиран од Амбасадата на Швајцарија во Северна Македонија.

вер_resize

Испрати коментар

Scroll To Top