Насловна / Вести / Вертикалните градини на Flowercity, сѐ почесто се инсталираат во приватни станови и куќи

Вертикалните градини на Flowercity, сѐ почесто се инсталираат во приватни станови и куќи

porta_fotka

Најчесто во приватните домови, мовот се вградува во рамки кои се изработуваат по точна мерка на просторот, или пак се прави дизајн со форма и детали согласно желбите на клиентот.

lichen doma

gradina-3

Зелените ѕидови се еколошки производ кој овозможува внесување природа во канцелариски ентериери, банки, сали за состаноци, хотели, ресторани, домови…

IMG_2312

Нашите вертикални ѕидови, се 100% природни, стабилизирани.

Станува збор за иновативен и едниствен производ од својот тип, односно зелени  површини коишто подлежат на посебен процес на дехидрација и стабилизација, кој овозможува природен изглед и долготрајност. Нашите градини не бараат сончева  светлина, наводнување и скоро никакво одржување, што ги прави погодни и за комерцијални објекти.

lichen zelenoilo

gradina-1

Покрај тоа што преставуваат уникатни дизајнерски решенија од природен мов, вертикалните градини имаат и други предности и карактеристики, а би ги издвоиле следниве:

  •  100% природни
  •  не привлекуваат инсекти
  •  претставуваат звучен изолатор и подобруваат звучна акустика
  •  имаат огноотпорни својства ( не е 100% огноотпорен, но го забавува палењето )
  •  не бараат сончева светлина
  •  не бараат наводнување
  •  5 години гаранција
  •  не се третираат со средства
  •  не се токсични
  •  не бараат константно одржување или обновување

За повеќе информации и идеи, погледнете ги линковите на flowerciry:

веб: https://flowercity.mk/

Инстаграм: https://www.instagram.com/flowercity.mk/

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top