Насловна / Ентериери / Удобност и топлина добиена со неутрален дизајн

Удобност и топлина добиена со неутрален дизајн

Користењето на свежите и силни тонови и бои е веќе проверен начин на кој може да се проектира станбениот простор и тоа да биде со загарантиран успех. Но, не секогаш архитектите се одлучуваат за употреба на ваквите бои. Во продолжение ќе разгледаме пример каде силните бои и тонови се изоставени.

1-udobnost-i-toplina

Овој стан со својата отворена основа и употребата на истакнати природни материјали како дрвото, текстилот и стаклото, го прават да изгледа модерно и урбано.

Мебелот во дневната соба на своите корисници им дава целосно опуштање во домашната атмосфера поради неговите благи линии, а целокупниот амбиент го надополнува видливото огниште, кое освен топлината што ја шири дава и многу пријатна визуелност.

2-udobnost-i-toplina

Исто така, интересно е да се споменат и дрвените елементи на плафонот, кои претставуваат модерна интерпретација на традиционалните меѓукатни конструкции, кои пак само ја надополнуваат пријатната природна атмосфера.

3-udobnost-i-toplina 4-udobnost-i-toplina 5-udobnost-i-toplina 6-udobnost-i-toplina 7-udobnost-i-toplina

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top