Насловна / Вести / Општина Аеродром почнува голема еко – акција

Општина Аеродром почнува голема еко – акција

Од Општина Аеродром соопштуваат дека денеска почнува голема еко – акција со која се уредуваат јавните зелени површини кои се под нејзина надлежност.
Комуналните служби на Општина Аеродром, почнувајќи од населбата Мичурин, во наредните денови ќе ги опфатат сите реони, а пролетната акција вклучува косење трева, собирање гранки и шут, како и метење на улиците и паркинзите.

eko-akcija 2.4.2018 (12)
Исто така, во текот на месец април е планирана и акција за расчистување на дивите депонии на различни локации во општината.
Истовремено, со цел подигање на еко-свеста кај населението, инспекциските служби на Општина Аеродром, започнуваат едукативна кампања, преку која на терен ќе ги информираат граѓаните за Законот за јавна чистота и казните кои следуваат за негово непочитување.

flaeri 2.4.2018 (13)

Еден коментар

  1. covek neznae dali da place ili da se smee se e ova LAZGA ili pak todor cangov ne e vo opstina aerodrom mozda se vo zelenikova a gradonacalnice

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top