Насловна / Екологија / Одржлива фабрика за третман на отпадни води во Калифорнија

Одржлива фабрика за третман на отпадни води во Калифорнија

leed
Компанијата Mainstreen Architect изгради фабрика за преработка на отпадните води во Калифорнија, која поради почитувањето на принципите на одржливоста е наградена со златен LEED сертификат.

Во објектот се вградени низа одржливи елементи како што се фотоволтаичните модули, систем за пасивна и активна контрола на дневно осветлување и сл. Огромни количини на вода секојдневно се обработуваат на одржлив начин, со цел жителите на градот Окснард да имаат квалитетна вода. Во исто време, од компанијата работат и на подигање на свеста на луѓето, за да се намали нерационалното трошење на водата.

Извор: reciklirajte.me

Испрати коментар

Scroll To Top