Насловна / Урбанизам / Сино-Сингапур Тијанџин еко-град на иднината

Сино-Сингапур Тијанџин еко-град на иднината

singapur_tijangin_thumb.jpgТИЈАНЏИН Првиот кинески елитен еко-град за 350.000
жители ќе никне во најбројната земја на планетата до 2020
година. Тијанџин ќе зазема 30 квадратни километри во
областа на селото Квинтоци и околното езеро на север на Кина.

Сино-Сингапур Тијанџин е
еко-град и стратегиски проект
овозможен со соработка
меѓу Кина и Сингапур, со цел да
се подобри животната средина и
да се креира идната еко-култура.
Имајќи реално и историско значење,
проектот ја одразува силната
решеност на двете земји за борба
против климатските промени,
подобрување на животната средина,
како и заштедата на ресурси и
енергија. Поради тоа, обата лидери,
кинескиот и сингапурскиот, му имаат
дадено голем акцент на проектот и
имаат направено важни забелешки
за истиот. Како што истакна
кинескиот претседател Ху Џинтао,
проектот манифестира сеопфатен,
координиран и одржлив поглед на
научниот развој…

 

Повеќе во број 152.

singapur_tijangin.jpg

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top