Насловна / Фото/Видео / Хортикултура (фото)

Категорија: Хортикултура (фото)

Feed Subscription

Примена на габионите во партерното уредување: декоративни ефекти во градините

Примена на габионите во партерното уредување: декоративни ефекти во градините

Зборот „габиони“ потекнуваа од стар италијански збор Gabbione што значи „голем кафез“. Габионите се модули со правоаголна форма во различни големини, а може да се исполнат со каков било вид неоргански материјали: камен, тула или бетонски остатоци при изработка на ...

повеќе »

Растенијата – повеќе од декорација во ентериерот

Растенијата – повеќе од декорација во ентериерот

Внесувањето на растителност во ентериерот значи многу повеќе од декорација. Тоа претставува унапредување на средината, создавање на позитивна енергија и стимулирање на сетилата. Без разлика на тоа дали би се употребувале во домот или  во канцеларијата, тие секогаш се добредојдени. Кога ...

повеќе »

Една поинаква градина

Една поинаква градина

Planten un Blomen е градски парк со големина од 47 хектари во внатрешноста на градот Хамбург, Германија. Инспириран од азиските градини, тој е место за бег и краток одмор од градскиот метеж. Делува, верувајте, пробавме. Препорачано!

повеќе »
Scroll To Top