Насловна / Ентериери / Hotel Ace – чист современ израз во традиционален дух

Hotel Ace – чист современ израз во традиционален дух

b_730_bf3acf1b123f4249bf8db9f0ff461ca4

Ace Hotel е проект на лондонското биро Universal Design Studio, кое e одговорно за ентериерот и екстериерот на хотелот, кој вклучува 258 гостински соби, 1.800 m2 простор за настани на седмиот кат, 2.700 m2 ресторан, и 3.900 m2 лонг бар и простор за рецепција кој содржи и кафетерија, бар и уметничка галерија.

Целта на архитектите била да го вклучи автентичниот глас на Shoreditch, со тоа што ќе ги опфати и локалните уметници, занаетчии и градежници со цел да се поттикне чувството за место односно за дом, место кое е од Лондон и за Лондон.

Познати по својата дистинктивна естетика на дизајнот, и препознатливи по едноставноста и паметното користење на материјалите, како и пристапот на посебна нарачка од секој клиент, Universal Design Studio се вистинскиот избор за преведување на филозофијата на Ace во локалниот народен јазик на Лондон. И ентериерот и ектериерот се фокусираат на традиционалното занаетчиство, припојувајќи го просторот со историскиот контекст и материјалното богатство на Shoreditch.

b_730_0cd618d0307a42e89f49ccafe4cf851a b_730_ff19166d7a7846908fee887dcc8ded5f b_730_fefb4192f3cb42ea869fde31803395a0 b_730_fabd68227eb1437e921970146d127ff0 b_730_e102ebe6f65245b69e895222c5835eb8 b_730_cb04cc39fe5b4e2cb42c70acc1c2e6b5 b_730_ca557c00e7bb4029912a4fe08598e70c b_730_c099515472694bf1a9d8721b5a67ee78 b_730_c7de869dc3ac4f369f42bf202be23ec1 b_730_bf3acf1b123f4249bf8db9f0ff461ca4 b_730_bc9ea1a6fe3a40219408879d7a21ec4a b_730_ba1294be13d0400cbe07961375aa9977 b_730_b209d1385e604f869e6e550048de4f19 b_730_b11a25b9c57541c98bb392066ab5686a  b_730_ae2fbd02185b4fde8a61ea78fa6e597f b_730_aab56aa09d3d40949b8730b151e913ac b_730_a34732fb601f4f0891cee70b27c95987 b_730_7174230de3e54f3791f5a803203a7fde b_730_816495a3c68f496db4f3178a18773260 b_730_9861b8e65ecf4324ae8e8ae540ada442 b_730_05307acc20e94c43bf91ffd7e16542a1 b_730_3203cbc0a07f4ebcab4677f950d61ea5 b_730_995bdae57a304d87a5c71c3aa9ec2978 b_730_755b5aec13db487a9d701135a8198e09 b_730_8d529c404a8845ee84ac168034e4b2f0 b_730_5b1c9f5c7f5e42f0a6fb0f66edf873b2 b_730_2f98f997aaf84ab49047b18a93303ca5 b_730_02c43d2356ac4f179ef67306a2d713b6 b_730_1ece4d8be7a748f3be2b063ea1428aee b_730_1ea2a99abd7142cd8acad982ddef90ea b_730_0e03affd3f8a4fbdbeebeb8da92b4292

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top