Насловна / Архитектура / И просторот може да лечи

И просторот може да лечи

116_porta3_img_6.jpgTotal healing spaces е нов концепт на проектирање и на изградба на
објекти и јавни простори во светот. Овој концепт, кој е применет и во
болницата „Филип Втори“ во Скопје, ги обединува градителските искуства,
модерните технологии и материјали и ги користи во склад со
најсовремените медицински истражувања кои го испитуваат влијанието на
просторот и сликите околу нас на нашиот нервен систем и вкупниот
имунитет на организмот.

 

Повеќе во број 116, вторник 13.10.2009 г.

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top