Насловна / Вести / Охрид ЅОЅ бара Владата целосно да ги почитува препораките на УНЕСКО

Охрид ЅОЅ бара Владата целосно да ги почитува препораките на УНЕСКО

Во името на Граѓанската иницијатива Охрид ЅОЅ најпрвин би сакал да ја поздравам одлуката на Владата за прекинување на постапката за измени на Планот за управување со Националниот парк Галичица и согласно тоа, стопирање на сите деструктивни планови за НП Галичица (експресен пат, ТРЗ, ски центар и др.).

Ја поздравуваме и прифатената иницијатива за репрогласување на Охридско Езеро и прогласување на Студенчишко Блато за споменик на природата и Рамсар подрачје од меѓународна важност.

Во продолжение ќе се осврнам на забелешките на Граѓанската иницијатива Охрид ЅОЅ во однос на состојбата на заштитата на светското природно и културно наследство на охридскиот регион и на барањата што од тоа произлегуваат.

Линк до целото соопштение од  Охрид ЅОЅ тука: 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top