Насловна / Екологија / Куќа од рециклирани материјали во Лисабон

Куќа од рециклирани материјали во Лисабон

 Atelier Data . casa varatojo . torres vedras  (1)
Португалското архитектонското студио „Atelier Data“ проектираше куќа од рециклирани материјали во Лисабон, на чиј покрив се наоѓа прекрасна градина. Во оваа куќа се вградени стари прагови од железнички пруги, кои се поставени како ограда, но и на самата фасада на куќата создавајќи една целина. Куќата е обоена во боја на бакар со цел да се создаде контраст во однос на природното опкружување.tumblr_n66ovm47hG1qifvp9o7_1280

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top