Насловна / Архитектура / Фотографии кои покажуваат како човекот го менува светот

Фотографии кои покажуваат како човекот го менува светот

Човековиот вид е единствениот што го менува светот според сопствената желба. Изградбата, пак, на разни зданија е резултат на пасијата да се креира. Погледнете преку презентираните фотографии како човекот го трансформира светот (на подобро или полошо).

Дали навистина ја разбираме големината на сите овие промени? Некои од највпечатливите фотографии потекнуваат од сателитските снимки, кои Бенџамин Грант ги објавува преку својот инстаграм профил под името Daily Overview уште од 2014 година. Грант користи фотографии направени преку DigitalGlobe, кој обезбедува податоци за Google Earth.

По вниманието што го привлече на Инстаграм, Грант подготви книга со најдобрите фотографии под името Overview, објавена од  Amphoto Books, со цел да ја прикаже еволуцијата на Земјата предизвикана од човекот, во земјоделството, индустријата, архитектурата и други области.

Термосоларна централа во Севилја, Шпанија

Gemasolar Solar Concentraor - Seville, Spain

Триумфална капија, Париз (L’Etoile)

galeria-daily-overview-por-benjamin

Плантажи со лалиња, Lisse, Холандија

0ce

Плажата Ипанема, Бразил

daily-overview-benjamin

Централ Парк, Њујорк

central-park

Водопадите на Нијагара, САД

nijagara

Венеција

venecija

Бегалски камп во Дадаб, Кенија

Dadaab Refugee Camp - Dadaab, Kenya

Населба во Барселона

barcelona

Меѓународниот аеродром во Ријад, Саудијска Арабија

rijad

Палманова, Италија

palermo

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top