Насловна / Вести / EBRD организира јавна расправа за политики на добро управување во Белград на 28ми февруари

EBRD организира јавна расправа за политики на добро управување во Белград на 28ми февруари

Европската банка за обнова и развој (EBRD), организира јавна расправа за политиките на добро управување на 28ми февруари во Белград. Политиките за кои ќе се расправа се: Политика за заштита на животната средина и социјална политика, Политика на јавно информирање и Проектен жалбен механизам. Во 2019 година, EBRD ги ревидира трите свои главни политики засновани на принципот на добро управување – ESP – Environmental and Social Policy, PIP – Public Information Policy, PCM – Project Complaint Mechanism Rules of Procedure. Овие политики се ревидираат на ревидираат на секои пет години, при што претходната ревизија е направен аво 2014 година. Во согласност со својата Политика на информирање, EBRD ги повикува организациите на граѓанското општество, своите клиенти, партнери и сите заинтересирани страни да дадат свој придонес во ревизија на политиките на добро управување.

ebrd2

EBRD1

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top