Насловна / Вести / Биомаса од озрачените шуми околу Фукушима?

Биомаса од озрачените шуми околу Фукушима?

sendai-nuclear-power-plant-kyushu-electric

Германската компанија Entrade Energiesysteme  ќе испорача 400 контејнерски електрани на биомаса кои ќе бидат поставени на подрачјето на префектурата Фукушима во Јапонија, која во 2011 беше погодена од земјотрес и цунами кои предизвикаа нуклеарна катастрофа во НЕ Фукушима 1.

suma

Се истакнува дека секоја контејнерска постројка ќе има моќност од 20MW и ќе генерира електрична енергија во периодите кога енергија не ќе може да се произведува од ветерот или сонцето. Како гориво ќе се користи озрачената дрвна маса од шумите во областа. Имено, префектурата Фукушима планира целата електрична енергија до 2040 да ја произведува од обновливи извори.

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top