Насловна / Архитектура / 15 години „Студио Атриум“: Архитектурата најобјективно го одразува времето во кое се создава

15 години „Студио Атриум“: Архитектурата најобјективно го одразува времето во кое се создава

Точнo пред 15 години, на штипската и македонската архитектонска сцена беше поставено „Студио Атриум“, предводено од архитектите Весна Василева и Павле Петрушев. Основната идеја, во тоа време, беше да се создаде тим од сите сфери на проектирањето под мотото: Да работиме, да се дружиме остварувајќи пат во прилог на творечките мисли и дела. И денес по 15 години може слободно да се каже дека идејата е остварена и се надградува.

ЛЕАРНИЦА КРАНФИЛД ПРОБИШТИП 2016

Леарница Кранфилд, Пробиштип, 2016

ГРДОВЈАНКА-ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР-ШТИП 2011

Грдовјанка – Логистички центар, Штип, 2011

Зборувајќи во една пригода пред 10 години, архитектката Василева истакна: „За нас архитектурата е мистерија на убавината и техника на градењето која ја создава човекот за своите потреби. Во денешниот свет се создава многу архитектура и кога ќе го загледаш делото ќе го познаеш и инвеститорот, неговото културно рамниште и неговата способност за избор на соработник. Архитектурата најобјективно го одразува времето во кое се создава“.

АГРОФИЛА ИНДУСТРИСКИ КОМПЛЕКС ШТИП 2014

Агрофила, индустриски комплекс, Штип

ХОТЕЛ ПЕКОМ-ШТИП 2017

Хотел Пеком, Штип, 2017

На оваа изјава дадена пред деценија, не може ништо да ѝ се додаде или да ѝ се одземе. Архитектурата што нè опкружува е само потврда на ова искажување. „Студио Атриум“ води многу сметка за сорабтката со инвеститорите. Според главните актери во него, соработката со инвеститорите се темели на заемно разбирање, толеранција и заемна целосна доверба која резултира со успешна реализација на обострано задоволство. Деловната соработка и „дружење преку работење“ се претвора во пријателска врска и соработка, а дружбата трае и понатаму.

СРЦ БРЕГАЛНИЦА ШТИП 2014

СРЦ Брегалница, Штип, 2014

АРЦ ИНДУСТРИСКИ КОМПЛЕС ТИРЗ СКОПЈЕ 2015

АРЦ Индустриски комплекс ТИРЗ, Скопје, 2015

НЕТ ЕЛЕКТРОНИКС ДЕЛОВЕН ОБЈЕКТ СКОПЈЕ 2011

НЕТ Електроникс, деловен објект, Скопје, 2011

МИН. ЗЕМЈОДЕЛИЕ ШУМАРСТВО И ВОДОСТОПАНСТВО СКОПЈЕ 2010

Министерство за земјоделие, шумарство и водостопанство, Скопје, 2010

КОНФЕКЦИЈА СЕМАК - ШТИП 2016

Конфекција Семак, Штип, 2016

ВИНСКИ КОМПЛЕКС ДЕМИР КАПИЈА 2015-2

Вински комплекс, Демир капија, 2015

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top