Насловна / Вести / „Тесла“ претстави соларни покриви за домовите

„Тесла“ претстави соларни покриви за домовите

Основачот и извршен директор на компанијата за автомобили „Тесла“, Елон Маск, ги претстави новите соларни покриви, кои може да се приспособат на покриви на куќи и на електрични возила.tesla1

Сончевите покриви доаѓаат во четири различни стилови, кои беа презентирани на настан во Лос Анџелес, и секој од нив има различен естетски изглед. Маск ги презентираше соларните ќерамиди кои ја елиминираат потребата за традиционални панели, а притоа нудат подолготрајна батерија, наречена Powerwall.

„Ова е еден вид интегрирана иднина. Електричен автомобил, Powerwall и соларен покрив. Клучот е во тоа што треба да биде убаво, евтино и целосно интегрирано“, рече Маск, презентирајќи ги новите производи.teslaroof

Powerwall во кој се акумулира добиената сончева електрична енергија, е со удвоена моќност до 14 kWh димензии, а видот му е покомпактен во споредба со претходниот модел. Вредноста на овој развој е 5500 долари.tesla

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top