Насловна / Архитектура / „Современа македонска архитектура 1950 – 1995“ во Софија

„Современа македонска архитектура 1950 – 1995“ во Софија

_DSC0764

Минатата недела во Културно информативниот центар на Република Македонија во Софија се отвори изложбата „Современа македонска архитектура 1950 – 1995“, на која беа претставени истакнати македонски архитекти кои дејствувале во овој период во Македонија и надвор од неа.

_DSC0662

Изложбата е реализирана од Асоцијацијата на архитекти на Република Македеонија со поддршка од Министерството за Култура на Република Македонија.

_DSC0768

Изложбата, која беше посетена од поголем број на бугарски архитекти, Македонци кои живеат и работат во Република Бугарија и љубители на архитектурата, ја отворија директорот на центарот Васко Шутаров, претседателот на Асоцијацијата на архитекти Сања Раѓеновиќ Јовановиќ и претседателот на Академијата на архитекти при Асоцијацијата на архитекти на Макеедонија, Александар Смилевски. Изложбата ќе биде отворена до 22 декември оваа година.

_DSC0766 _DSC0774 _DSC0779 _DSC0782

Фото: Ангел Ситновски

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top