Насловна / Вести / Меѓународен саем за техника во Белград на средината на мај

Меѓународен саем за техника во Белград на средината на мај

Belgrad saem tehnika2017

Еден од најрепрезентативните и најстари саеми во регионот, Меѓународниот саем за техника и технички достигнувања (UFI), кој од 15 до 19 мај ќе се одржи во Белград, прославува 61 година постоење. Во исто време, неговото овогодишно издание се поклопува со еден значаен јубилеј – 80 години од првата манифестација на Белградскиот саем.

Дека овој саем со право има сериозен авторитет и во технолошко-иновативна и во научна и економска смисла, зборуваат бројките од минатата година. Меѓу вкупно 515 изложувачи, имало 168 странски од вкупно 40 земји. Годинава, под насловот „Темпо на иднината“ (Tempo Buducnosti) очекувањата се големи и во поглед на масовноста, но и во поглед на квалитетот на презентираните технички достигнувања.

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top