Насловна / Архитектура / Куќата El Guarango во Еквадор пружа одличен поглед кон природниот пејзаж

Куќата El Guarango во Еквадор пружа одличен поглед кон природниот пејзаж

Оваа куќа се наоѓа во Румилома, едно од брдата што се наоѓа во близина на градот Куито во Еквадор, кој е во брзорастечка урбанизација, и е една од првите изградени куќи во овој дел.

1-kuka-vo-ekvador

Концептот на оваа куќа е замислен да биде како двособна викенд куќа со надкриени надворешни простори кои би служеле како место за поминување на времето на отворено со пријателите.

2-kuka-vo-ekvador

Интересно за оваа куќа е тоа што таа е изградена за само 75 дена и исклучиво со локални материјали кои се наоѓаат во нејзината непосредна близина, со оглед на тоа што куќата се наоѓа на тешко пристапен терен.

3-kuka-vo-ekvador

Оваа куќа е целосно отворена од нејзината предна страна која гледа кон падините на еквадорските Анди, па така цела оваа нејзина страна е застаклена, додека двете бочни страни се масивни и целосно затворени.

4-kuka-vo-ekvador

 

Користејќи ги основните природни материјали како, дрво, тула, бетон, стакло и челик, оваа куќа е создадена од природата и во целосна кохезија со неа, па така на своите корисници им дава тотално пријатен престој во неа.

5-kuka-vo-ekvador

6-kuka-vo-ekvador

7-kuka-vo-ekvador

8-kuka-vo-ekvador

9-kuka-vo-ekvador

10-kuka-vo-ekvador

11-kuka-vo-ekvador

12-kuka-vo-ekvador

13-kuka-vo-ekvador

14-kuka-vo-ekvador

Stitched Panorama

 

Испрати коментар

Scroll To Top