Насловна / Вести / Конференција во Нови Сад: Одржлив град со рурален прстен

Конференција во Нови Сад: Одржлив град со рурален прстен

На 15-ти март 2018, во Нови Сад ќе се одржи манифестација за Одржлив град. Програмата вклучува едукација и семинари. Одржлив град со рурален прстен е концепт односно визија за одржливост и шанса за едно иновативно решение кое би донело хармонија помеѓу урбаното и природата. Планирано е да бидат застапени следните теми: дигитално општество, паметно земјоделство, развој на инфраструктура за филантропија, ЛЕД осветлување, рециклирање и др. Во пресрет на четвртата индустриска револуција, на овој настан ќе бидат претставени потполно нови принципи на успешност, базирани првенствено на инетрнет технологиите, вмрежувањето на ресурсите и ИТ алатките.

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top