Насловна / Арт и дизајн / Икеа ќе призведува мебел од хартија

Икеа ќе призведува мебел од хартија

Икеа-1

Шведската компанија ИКЕА моментално работи на дизајн и производство на прототипи за новата линија мебел која ќе биде целосно изаботена од хартија. Како дел од колекцијата се издвојуваат каучи, столици, маси, полици за книги итн. Компанијата има развиено систем со кој рециклираната хартија ја ремодилира во хартија со хипер еластични форми. Производите ќе се лансираат на пазарот во мај 2017 година и ќе бидат неверојатно достапни за сите купувачи, бидејќи ќе се продаваат по релативно евтини цени.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top