Насловна / Author Archives: Порта3 (page 1169)

Author Archives: Порта3

Feed Subscription

Нова енергетски ефикасна фасада на зградата кај „Сава-Крањ“

Нова енергетски ефикасна фасада на зградата кај „Сава-Крањ“

Општина Центар ја започнува реконструкцијата на осмата фасада, која се наоѓа кај „Сава-Крањ“ (спроти Т.Ц. Рамстор), на булевар „Мито Хаџивасилев – Јасмин“ бр. 30. Во консултација со жителите, избрано е богато, колоритно решение кое го задржува автентичниот изглед на фасадата. ...

повеќе »

Прва ретроспектива на творештвото на Жан Ланвин во Париз

Прва ретроспектива на творештвото на Жан Ланвин во Париз

Во Palais Galliera во Париз, отворена е прва париска ретроспектива на Жан Ланвин, една од највлијателните светски дизајнерки на 20-тите и 30-тите години на минатиот век, и основач на една од најстарите париски модни куќи во светот. Поставувањето на изложбата ...

повеќе »

Фотографии на напуштено село во Кина

Фотографии на напуштено село во Кина

Фотографот Jane Qing направи фотографии на напуштеното село Gouqi во Кина. Фотографот смета дека и во напуштените места има некоја посебна убавина. Селото е дел од групата острови Shengsi Islands, односно дел од архипелагот Zhousan којшто во минатото бил простор ...

повеќе »

Паметно решение на апартман во Софија

Паметно решение на апартман во Софија

Вработените во архитектонското студио Don’t DIY Studios се дизајнери на современ апартман за живеење во Софија. Паметниот дизајн на станот се базира на просторите за складирање, минималистичкиот стил и големото количество на дневна светлина во ентериерот. Просторите за складирање облека, ...

повеќе »

Соње Трис

Соње Трис

Следниве три проекти произлегуваат од барањето на инвеститорот да се изнајде најприфатливо решение за нивниот начин на живеење, за кој сè уште немаат прецизни идеи. Плацот се наоѓа во oпштина Сопиште, област со спонтан зонален карактер, сè уште недефинирана од ...

повеќе »

Вила како од холивудските филмови

Вила како од холивудските филмови

Сите ние сме ги гледале раскошните и богати вили од холивудските филмови и сме мечтаеле барем еднаш во животот да престојуваме во некоја од нив. Оваа куќа е токму таква, како од холивудските филмови. Оваа куќа е сместена на Беверли ...

повеќе »

Изложба на Вељо Ташовски во штипскиот Безистен

Изложба на Вељо Ташовски во штипскиот Безистен

Националната галерија на Македонија ќе го претстави творештвото на ликовниот уметник Вељо Ташовски во Завод-Музеј Штип, галерија Безистен. Отворањето на изложбата ќе се одржи денес (19 јуни), во 20 часот. Изложбата на Вељо Ташовски претставува пресек на целокупното творештво на ...

повеќе »

Донација од 35 велосипеди за Град Скопје

Донација од 35 велосипеди за Град Скопје

Авто мото сојузот на Македонија – АМСМ денеска за Град Скопје ќе донира 35 велосипеди коишто ќе бидат поставени на велосипедските станици во градот. Донацијата ќе ја прими градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, а се доделува во рамки на ...

повеќе »

Дизајн на супер мал простор

Дизајн на супер мал простор

Кога станува збор за проектирање на удобни станови, тогаш може да се предложат безброј иновативни решенија кои одлично би одговарале на таквите простори, но кога станува збор за проектирање на екстремно мали простории, тогаш иновативноста на дизајнерите доаѓа до вистински ...

повеќе »
Scroll To Top