Насловна / Author Archives: Порта3 (page 1154)

Author Archives: Порта3

Feed Subscription

Прва ретроспектива на творештвото на Жан Ланвин во Париз

Прва ретроспектива на творештвото на Жан Ланвин во Париз

Во Palais Galliera во Париз, отворена е прва париска ретроспектива на Жан Ланвин, една од највлијателните светски дизајнерки на 20-тите и 30-тите години на минатиот век, и основач на една од најстарите париски модни куќи во светот. Поставувањето на изложбата ...

повеќе »

Фотографии на напуштено село во Кина

Фотографии на напуштено село во Кина

Фотографот Jane Qing направи фотографии на напуштеното село Gouqi во Кина. Фотографот смета дека и во напуштените места има некоја посебна убавина. Селото е дел од групата острови Shengsi Islands, односно дел од архипелагот Zhousan којшто во минатото бил простор ...

повеќе »

Паметно решение на апартман во Софија

Паметно решение на апартман во Софија

Вработените во архитектонското студио Don’t DIY Studios се дизајнери на современ апартман за живеење во Софија. Паметниот дизајн на станот се базира на просторите за складирање, минималистичкиот стил и големото количество на дневна светлина во ентериерот. Просторите за складирање облека, ...

повеќе »

Соње Трис

Соње Трис

Следниве три проекти произлегуваат од барањето на инвеститорот да се изнајде најприфатливо решение за нивниот начин на живеење, за кој сè уште немаат прецизни идеи. Плацот се наоѓа во oпштина Сопиште, област со спонтан зонален карактер, сè уште недефинирана од ...

повеќе »

Вила како од холивудските филмови

Вила како од холивудските филмови

Сите ние сме ги гледале раскошните и богати вили од холивудските филмови и сме мечтаеле барем еднаш во животот да престојуваме во некоја од нив. Оваа куќа е токму таква, како од холивудските филмови. Оваа куќа е сместена на Беверли ...

повеќе »

Изложба на Вељо Ташовски во штипскиот Безистен

Изложба на Вељо Ташовски во штипскиот Безистен

Националната галерија на Македонија ќе го претстави творештвото на ликовниот уметник Вељо Ташовски во Завод-Музеј Штип, галерија Безистен. Отворањето на изложбата ќе се одржи денес (19 јуни), во 20 часот. Изложбата на Вељо Ташовски претставува пресек на целокупното творештво на ...

повеќе »

Донација од 35 велосипеди за Град Скопје

Донација од 35 велосипеди за Град Скопје

Авто мото сојузот на Македонија – АМСМ денеска за Град Скопје ќе донира 35 велосипеди коишто ќе бидат поставени на велосипедските станици во градот. Донацијата ќе ја прими градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, а се доделува во рамки на ...

повеќе »

Дизајн на супер мал простор

Дизајн на супер мал простор

Кога станува збор за проектирање на удобни станови, тогаш може да се предложат безброј иновативни решенија кои одлично би одговарале на таквите простори, но кога станува збор за проектирање на екстремно мали простории, тогаш иновативноста на дизајнерите доаѓа до вистински ...

повеќе »

Oбновa на фасадите на два објекта на булеварот „Илинден“

Oбновa на фасадите на два објекта на булеварот „Илинден“

Во тек е изведбата на санаторско-реставраторските работи на фасадите на објектите бр. 68 и бр. 80 на булеварот „Илинден“ во Скопје, датирани од периодот меѓу двете светски војни, проект кој е дел од Акцискиот план на Владата на Република Македонија ...

повеќе »
Scroll To Top