Насловна / Ентериери

Категорија: Ентериери

Feed Subscription

Седум генијални ресторани во светот кои ја ценат уметноста

Седум генијални ресторани во светот кои ја ценат уметноста

Повеќето од најпрестижните готвачи на светските ресторани многу држат до тоа нивните јадења да изгледаат како вистински мали уметнички дела. Истовремено, поголемиот број на сопственици на овие ексклузивни ресторани одлучиле да одат во друга крајност. Па така, некои од нив ...

повеќе »

Шумска колиба идеална за потполн одмор

Шумска колиба идеална за потполн одмор

Кога зборуваме за вистински одмор, голем број луѓе ќе се согласат дека тој подразбира мир, тишина и изолација од вревата на големите градови. Се поголем е бројот на оние што ќе се одлучат за купување или изнајмување на затскриено сместување ...

повеќе »

Чиста панк елеганција

Чиста панк елеганција

Миланската недела на дизајнот секоја година ни открива ново име, чија работа едноставно воодушевува. Оваа година вниманието го привлече делото на Ника Зупанц, млада словенечка дизајнерка која живее и работи во Љубљана. За неа пишувале и главните светски публикации како ...

повеќе »

Работен простор во банкарските индустрии во Македонија – oгромно влијание на благосостојбата на луѓето

Работен простор во банкарските индустрии во Македонија – oгромно влијание на благосостојбата на луѓето

Конфигурацијата на силуетата на современиот град е структурирана главно од модерните деловни згради кои доминираат врз урбаниот пејзаж, меѓу кои доминираат зградите на банките, осигурителните компании и слични на нив згради на финансиските индустрии. Тие ја манифестираат економската моќ и ...

повеќе »

Современа вила идеална за непречено уживање

Современа вила идеална за непречено уживање

Куќите или вилите за одмор денес често изгледаат сосема различно од она на што сме навикнати. Наместо едноставно уредени и функционални куќи, денес се повеќе гледаме луксузни објекти уредени според најновите дизајнерски трендови. Таков пример за ова е дефинитивно Casa ...

повеќе »

Дизајнерски дом по мерка на современи уметници

Дизајнерски дом по мерка на современи уметници

Кога на еден архитектонски проект ќе се спои работата на славниот Френк Гери, познатото американско студио Dan Brunn Architects и идеите на еден визуелен уметник, јасно е дека може да се очекува сјаен резултат. Имено, токму еден млад визуелен уметник ...

повеќе »

Врвна летна резиденција во Грција

Врвна летна резиденција во Грција

Сместена во поле со маслинки во јужниот дел на Пелопонез во Грција, оваа летна резиденција се карактеризира со зелен покрив во облик на грчката буква ипсилон и има двојна функција. Со својот интересен изглед и севкупниот концепт, овој објект ги ...

повеќе »

Спакуван луксуз во куќарка на дрво

Спакуван луксуз во куќарка на дрво

Куќарки на дрво веќе некое време се симбол на нови форми на сместување, главно за туристички цели или како приватни објекти за одмор. Една таква која ги имитира споменатите куќарки на дрво, но прилично луксузна, најдовме во Кејп Таун, која ...

повеќе »

Основачот на „Дискавери“ продава ранч во Колорадо за 149 милиони долари

Основачот на „Дискавери“ продава ранч во Колорадо за 149 милиони долари

Основачот и претседател на Discovery Communications, медиум специјализиран за non – fiction забавни содржини, John Hendricks, го продава својот огромен ранч во Колорадо за 149 милиони долари. Доколку на продажбата навистина се постигне оваа цена, тогаш тоа би бил рекорд ...

повеќе »
Scroll To Top