Насловна / Фото/Видео (page 2)

Категорија: Фото/Видео

Feed Subscription

И ова некогаш беше Скопје…„Загрозени видови“

И ова некогаш беше Скопје…„Загрозени видови“

На 30 ноември во Природнонаучниот музеј во Скопје се отвори архитектонската изложба „Загрозени видови“ како резултат на истоимениот истражувачки проект на авторите Јован Ивановски, Ана Ивановска-Дескова и Владимир Десков. Изложбата преку макети, цртежи, фотографии и текстови претставува значајни градби од ...

повеќе »

КОНСТРУКТА свечено го отвори новиот салон

КОНСТРУКТА свечено го отвори новиот салон

КОНСТРУКТА нуди широк спектар на квалитетни италијански плочки и санитарни производи. Конструкта во петокот со забава во присуство на партнери од Италија, архитекти и многубројни пријатели свечено го отвори новиот салон на улица „Васил Ѓоргов“ бр. 21 Скопје.

повеќе »

Фотографии на Станимир Неделковски „ РЕГИСТРАТУРА: актуелни состојби – инакви значења“

Фотографии на Станимир Неделковски „ РЕГИСТРАТУРА: актуелни состојби – инакви значења“

Во Музеј на град Скопје во понеделник, 12 ноември 2018 во 20:00 часот ќе се отвори изложба на фотографии на Станимир Неделковски „ РЕГИСТРАТУРА: актуелни состојби – инакви значења“. Изложбата се состои од 50 фотографии кои за тема ја имаат ...

повеќе »

Промоција на монографија „Скопје – Архитектурата како фотографска скулптура (1963-1990)“

Промоција на монографија „Скопје – Архитектурата како фотографска скулптура (1963-1990)“

Монографијата „Скопје – Архитектурата како фотографска скулптура (1963-1990)“ од Ерина Богоева ќе биде промовирана на 13 ноември 2018 (вторник) во 19 часот во книжарницата „Литература.мк“ на улицата „Македонија“. Книгата во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“, ...

повеќе »

И ова е Скопје…студентите за европско Скопје

И ова е Скопје…студентите за европско Скопје

Вечера во Фоајето на Македонската опера и балет се отвори изложба „Архитектите за европско Скопје“. Изложбата ги претстави завршните архитектонски проекти и аналитички модели на студентите на Архитектонскиот факултет при УКИМ.  

повеќе »

И ова е Скопје…изложба во Чифте амам

И ова е Скопје…изложба во Чифте амам

Изложба со наслов „Дела од словенечки, хрватски, српски, црногорски и босанско-херцеговски автори“ од колекцијата на Националната галерија на Македонија. фото: Ангел СИТНОВСКИ

повеќе »

Во Шведска постои и петта димензија

Во Шведска постои и петта димензија

После скоро две години поминати во оваа земја на „чудни луѓе“, се прашувам кој е почуден. Јас што се осмелив да ги измерам своите знаења во една од најнапредните земји на светот, или тие што го почитуваат и бараат моето ...

повеќе »

Успешна приказна на модерен и функционален дом

Успешна приказна на модерен и функционален дом

Инспирацијата за ентериер на еден стан може да ја барате на многу места, идеите може да ги ставите на хартија многу пати, но крајниот изглед по изведбата на одреден простор може да биде успешен само доколку инвеститорот ги следи вашите ...

повеќе »
Scroll To Top