Насловна / Author Archives: Порта3 (page 1199)

Author Archives: Порта3

Feed Subscription

Креативно: Како да ги искористите скршените саксии?

Креативно: Како да ги искористите скршените саксии?

Трендовите во градинарството се менуваат постојано. Креативните декорации на домашните градини се особено популарни кај сопствениците на куќи со поголем двор. Една практична идеја е како да ги искористите на интересен начин скршените саксии и садови. Тие може да се ...

повеќе »

Студентите денес повторно ќе предаваат за ГТЦ

Студентите денес повторно ќе предаваат за ГТЦ

Поради покажаниот интерес на првата интерактивна настава, студентите од Архитектонскиот факултет, во рамките на кампањата „Излези за ГТЦ“, ќе организираат и втора прошетка низ Градскиот трговски центар која ќе има цел да ги запознае граѓаните со културните и архитектонските вредности ...

повеќе »

Демир Капија – Смоквица: Се комплетира патната сложувалка север-југ

Демир Капија – Смоквица: Се комплетира патната сложувалка север-југ

Старата идеја за автопатот „Братство-Единство“, како автопатско решение од југословенско-австриската граница во Словенија (кај Крањска Гора) сè до југословенско-грчката во Македонија (кај Гевгелија), преку Љубљана, Загреб, Белград и Скопје, во Македонија беше реализирана како поединечни делници автопат меѓусебно поврзани со ...

повеќе »

Изложба „Еко технологии во современата изградба“ во Белград

Изложба „Еко технологии во современата изградба“ во Белград

Изложбата Еко-технологии во современата изградба, во организација на Arhisolar, списанието „Еко-куќа“ и асоцијацијата Ekokult+, ќе се одржи од денес до 19 април во рамките на 41. Меѓународен саем на градежништво во Белград. Темата на изложбата е одржлива архитектура, соларни домови, ...

повеќе »

Даниел Либескинд на саемот за мебел во Милано

Даниел Либескинд на саемот за мебел во Милано

Познатиот архитект Даниел Либескинд, на Саемот за мебел Милано 2015, се претставува со специфична инсталација наречена „Идните цвеќиња“. Инсталацијата е претставена преку геометриски форми во јака црвена боја и воедно ги обединува архитектурата, дизајнот, уметноста и естетиката. Доминантен елемент од ...

повеќе »

Павилјонско решение на модерна приватна вила

Павилјонско решение на модерна приватна вила

По барање на клиентот, да се искористи надворешниот простор и да се овозможат погледи кон околното езеро, архитектонското студио Lake Flato Architects проектираа современо решение на приватната вила. Вилата се наоѓа сместена езерото Остин во Тексас. Предизвикот е решен со ...

повеќе »

Утре се отвора 41. Меѓународен саем за градежништво во Белград

Утре се отвора 41. Меѓународен саем за градежништво во Белград

Главниот настан на календарот на градежната индустрија во Србија, 41. Меѓународен саем за градежништво Seebbe, официјално ќе биде отворен во среда (15 април) во 11 часот, во сала 4 од Белградскиот саем. Насловот на овој настан е „Ја градиме иднината ...

повеќе »

Ентериер на мал стан со стил

Ентериер на мал стан со стил

Иако понекогаш големите простори може да бидат подобри, со оглед на тоа што се повеќе живееме во градови кои се пренаселени, и од малите станови можеме да добиеме простор со стил, доколку е дизајниран од добар дизајнер. Добриот дизајнер би ...

повеќе »

Карван за промоција на проектот „Купи куќа, купи стан“

Карван за промоција на проектот „Купи куќа, купи стан“

Во организација на Министерството за финансии од четврток стартува карван за промоција на проектот „Купи куќа, купи стан“. Целта на карванот е да ги презентира пред граѓаните можностите и поволностите од проектот со субвенција од Владата да се обезбеди сопствен ...

повеќе »
Scroll To Top