Насловна / Author Archives: Владимир Б. Ладински (Aнглија) (page 11)

Author Archives: Владимир Б. Ладински (Aнглија)

Feed Subscription

Даночна архитектура

Даночна архитектура

Архитектурата отсекогаш била одраз на општеството и средината во која се создавала. Врз неа секогаш влијаеле климата и релјефот, локалните гео-морфолошки карактеристики, локалната флора и фауна, техничките и технолошките можности, материјалната и финансиката моќ, религијата и идологијата, политиката и владетелите, ...

повеќе »

Градител на Новиот свет

Градител на Новиот свет

За ретко која личност во историјата на човештвото може да се каже дека била гувернер (1779-1781), прв во историјата на својата земја министер на надворешни работи (државен секретар, 1789-1794), втор во историјата на својата земја потпретседател (1797-1801), трет во историјата ...

повеќе »

„Архитектонски“ ѕвезди – Талент без граници

„Архитектонски“ ѕвезди – Талент без граници

It’s a Wonderful Life Во пресрет на новогодишните и божиќните празници љубителите на филмот, особено класичниот, не можат а да не се присетат на филмот што се смета за еден од најдобрите на сите времиња – „Ова е прекрасен живот“ ...

повеќе »
Scroll To Top