Насловна / Author Archives: Љупчо Атанасовски (page 7)

Author Archives: Љупчо Атанасовски

Feed Subscription

Aрхитектура во Московска област -1

Aрхитектура во Московска област -1

Без зборови, за релаксација и одмор на душата.А можеби некој ќе добие и инспирација за својот дом, викендица ,двор… Продолжуваме во следниот викенд , со слична средба со убавината на живеењето со природата на Подмосковие.

повеќе »

Париз и се е можно – Алуминиумски борбен брод

Париз и се е можно – Алуминиумски борбен брод

Во Париз се отвори објект на Фондот на кино-студиото Патје, проектиран од архитектот Ренцо Пијано.Објектот се наоѓа на местото на театарот од 19 век , од кој е останата само фенси фасадата со скулптури од Огис Роден. Театарот подоцна е ...

повеќе »

Павилјон Свилена буба

Павилјон Свилена буба

До 19 октомври во градината Кисингтон во централен Лондон може да се посети галеријата Серпентин и во нејзиниот двор времениот павилјон, годинава дизајниран од чилеанскиот архитект Смиљан Радиќ. Десетгодишната традиција на дизајнирање на овој простор го збогатуваат повеќе врвни имиња, ...

повеќе »

Москва Сити

Москва Сити

Тргнувам пешки од авенијата „Кутузовски“, една од главните сообраќајници на Москва, преку мало паркче со споменик на г. Багратион (од времето на битките со Наполеон), до „Кула 2000“ и мостот „Багратион“ на самиот брег на реката Москва. Тоа се првите ...

повеќе »
Scroll To Top