Насловна / Author Archives: ivan (page 60)

Author Archives: ivan

Feed Subscription

Очекуваме Шар Планина да стане Национален парк

---.jpg    Министерот за животна средина и просторно планирање д-р Неџати Јакупи по професија е специјалист по општа хирургија со долга лекарска пракса, а со Министерството за животна средина раководи од јули минатата година. Вели дека без конкретни инвестиции не може трајно да се решат проблемите во средината. За остварување на проектите смета на својата решителност, но успешноста, вели, зависи од координираноста на тимот во Министерството. Со министерот Јакупи начнавме повеќе жешки еколошки прашања во интервјуто што следува

повеќе »

Александар Македонски е првата задача на Владимир Тодоровиќ

    Само што седна во градоначалничката фотелја во Центар, Тодоровиќ побара од Министерството за внатрешни работи да направи сообраќајно решение што ќе овозможи изградба на споменикот на античкиот војсководец

повеќе »

Светот се “исклучи” за спас на планетата

    Earth hour е повик луѓето да преземат контрола врз иднината на нашата планета со само едно движење на прстите и со исклучување на светилките, барем на еден час     Светлата на најатрактивните туристички локации во светот се исклучија, а ...

повеќе »

Промовиран новиот дизајн на “Порта3“

Saem za gradeznistvo slika 1.JPGВо рамките на саемот “Градежништво 2009“ беше промовиран и новиот дизајн на списанието “Порта3“. За 5 години, колку што излегува, Порта3 по трет пат го менува дизајнот - од весник печатен на обична рото хартија, преку слично издание до поголем формат со поквалитетен печат само на кориците, до денешниот изглед на модерно списание со квалитетбна хартија.

повеќе »
Scroll To Top