Насловна / Author Archives: ivan (page 40)

Author Archives: ivan

Feed Subscription

Пристигнува новиот Архикад 14

arhicad-14-1.jpgНа 11 мај годинава, Графисофт (Graphisoft) објави детали околу новиот Архикад (Archicad) 14. Вообичаено месец-два пред објавувањата на новите софтвери, на големо се шушка со датуми, информации итн. Со оглед на тоа што во изминатиов период буквално немаше никакви информации за новата верзија,

повеќе »

4:0 во корист на Белградскиот SEEBBE 2010

seebbe_1.jpgСкопскиот Саем за Градежништво и Градежни материјали е еден од попопуларните во земјава. Иако Саемот има интернационален карактер, сепак мнозинството излагачи се домашни, македонски компании.

повеќе »

Auto CAD 2011

autocad11.jpgОчекувано, на 25 март годинава, Autodesk го објави јубилејното 25-то издание на AutoCAD 2011. На ваквиот потег му претходеше генералното претс тавување на Autodesk-овото 2011 Портфолио по групи и производи.

повеќе »

Златно доба со новите верзии

zlatno-doba.jpgВо периодот од 18 до 19 март во Скопје се одржа презентација на Архикад 13. Организацијата на настанот беше на компанијата Хикад од Србија (како регионален дистрибутер на Графисофт) и нив - ниот македонски претставник, ИТ компанијата СмартСолушнс од Скопје.

повеќе »

Autodesk Labs

autodesk.jpgAutodesk - овата лабораторија (Autodesk Labs) е одлично место за преглед на идните информатички технологии кои неизбежно ќе бидат дел од нашиот живот во блиска иднина. Формиран во јуни 2006 година,

повеќе »

Auto Cad Алтернативи

cad2.jpgНа скалилото на CAD софтверите, што на едниот крај го има неприкосновениот Autocad, а на другиот тазе појавениот и бесплатен DoubleCAD XT , се наоѓа цела палета на CAD софтвери. Изборот е навистина голем, за среќа на клиентите.

повеќе »

Double CAD XT2

cad1.jpgКога станува збор за слободен софтвер, вообичаено не сме навикнати да слушаме убави зборови за бесплатните КАД апликации. Но, во последно време, само пофалби стигаат на адреса на ДаблКад ИксТе. Овој „подарок“ е дело на компанијата ИМСИ Дизајн, позната по својот КАД адут Турбокад.

повеќе »

Новогодишни вирус закани

virus-zakani.jpgНовогодишните празници се период на радост и славење. Но и на спокој. Компаниите по теркот на „западњачките” компании ги спојуваат празниците со викендите па добиваме мини годишен одмор.

повеќе »

Годината што следи ќе биде уште понеизвесна

neizvesna-godina.jpgВеќе можам да кажам традиционално, во декем- вриските изданија на Порта 3, токму на овие страници правам скромна ретроспек- тива и предвидувања за следната година. Не дека, овие наводи ќе поместат нешто тектонски, но барем некакви принципи се запазуваат.

повеќе »
Scroll To Top