Насловна / Author Archives: Ивона Митева (page 8)

Author Archives: Ивона Митева

Feed Subscription

Оптичка излузија на необичен дизајн на лампа

Оптичка излузија на необичен дизајн на лампа

Архитектонското студио Cheha користејќи го дизајнот на традиционалните елементи се обидува истите да ги транформира во модерни облици на 2Д и 3Д предмети. Последниот нивен проект е лампата ,,Bulging 2D and 3D lapm” која што доаѓа во три можни варијации: ...

повеќе »

Уникатни фотографии од Земјата направени од вселената

Уникатни фотографии од Земјата направени од вселената

Европската агенција за вселената за време на проектот ,,Набљудувајќи ја архивата на Земјата” создаде неверојатни фотографии од земјината топка дирекно од вселената. Сите фотографии се направени под необичен агол опфаќајќи ги најнеобичните пејсажи кои што можеле да се забележат. Сателитските ...

повеќе »

Најдобрите 20 фотографии од областа на архитектурата за 2015

Најдобрите 20 фотографии од областа на архитектурата за 2015

Организацијата за доделување на наградата за најдобра фотографија од областа на архитектурата Archaid Award ја објави листата од 20 фотографии што се групирани во четири категории: екстериер, ентериер, место и објект во употреба. Сите фотографии се оценети според  квалитет на ...

повеќе »

Доделени награди за најдобар дизајн на бар и ресторан

Доделени награди за најдобар дизајн на бар и ресторан

Restaurant and Bar Award – наградата за најдобар дизајн и внатрешно уредување на барови и ресторани оваа година по седми пат успешно додели две награди. Првиот добитник се архитектонското студио Piet Boon за ресторанот The Jane во Белгија која што ...

повеќе »

Иновативно планинско засолниште во Словенија

Иновативно планинско засолниште во Словенија

На највисоката точка на планините во Камник, Словенија архитектонското студио Ofis во соработка со студентите по дизајн од универзитетот Харвард проектираа планинско засолниште. Иновативното и практичното засолниште е наменето за екстремните алпинисти и планинари и претставува симбол на основната човечка ...

повеќе »

Апартман со слободен план и без внатрешни ѕидови

Апартман со слободен план и без внатрешни ѕидови

Дизајнерот Константин Кононенко во простор од 46 метри квадратни создаде современо место за живеење на млад брачен пар во Москва. Во слободниот план на апартманот доминираат дрвените елементи и црно белиот контраст наодредени делови од мебелот. Специфично е што во ...

повеќе »

Во Истанбул ќе се гради најголемиот аеродром во светот

Во Истанбул ќе се гради најголемиот аеродром во светот

Во Истанбул се планира изградба на нов аеродром кој што воедно ќе преставува најголемиот аеродром во светот во моментов. За изработка на проектот се избрани архитектонското студио Perkins+Will кој што имаат на располагање вкупно 690 хектари површина на која што ...

повеќе »

Markthall од MVRDV добитник на Europian Property Award

Markthall од MVRDV добитник на Europian Property Award

Необичниот објект на архитектонското студио MVRDV во Ротердам наречен Markthall ја доби наградата Europian Property Award во категоријата за објекти со мешовита програма. Објектот содржи 228 апартмани и над 96 тезги и годишно го посетуваат околу осум милиони посетители. Освен ...

повеќе »

НАСА го објави дизајнот за првото можно живеалиште на Марс

НАСА го објави дизајнот за првото можно живеалиште на Марс

По откритието дека постои вода на Марс, НАСА и America Makes распишаа интернационален натпревар за најиновативен дизајн за живеалиште на Марс. Предложениот дизајн треба да биде изработен со помош на 3Д принт технологијата наменето за во него да би живееле ...

повеќе »
Scroll To Top