Насловна / Author Archives: Ивона Митева (page 41)

Author Archives: Ивона Митева

Feed Subscription

Библиотека под отворено небо

Библиотека под отворено небо

Ако го посетите местото Магдебург во Германија ќе се воодушевите од библиотеката што е целосно отворена. Вкупната површина на која е поставена библиотеката изнесува 488 м2. Овој проект започнал во 2005 година кога жителите на напуштениот дел од јужна Германија, ...

повеќе »

Ентериер инспириран од 60-тите на 20 век

Ентериер инспириран од 60-тите на 20 век

Архитектонското студио Plasterlina, инспирирани од пастелните бои и ентериерите од 60-тите години на минатиот век, создаваат модерен ентериер на приватен апартман со локација во Варшава. Ентериерот се карактеризира со чисти линии и креативни детали. Во слободниот план на дневната просторија ...

повеќе »

Жан Нувел го бојкотираше свеченото отворање на париската Филхармонија

Жан Нувел го бојкотираше свеченото отворање на париската Филхармонија

Францускиот архитект Жан Нувел презема легални мерки со цел да се дистанцира од својот последен проект за филхармониската сала во Париз. Тој тврди дека објектот не одговара на неговиот оригинален дизајн, со кој победил на конкурс во 2007 година, и ...

повеќе »

Еколошки одржлива куќа со модерен дизајн

Еколошки одржлива куќа со модерен дизајн

Архитектонското студио Klopf Architecture успешно проектира куќа која е еколошки одржлива и треба да опстојува во семејството повеќе генерации. Објектот се наоѓа во Калифорнија, САД. По барање на сопственикот, тие го деконструираа веќе постоечкиот дом и создадоа отворена и светла ...

повеќе »

Креативен мебел за современи канцеларии

Креативен мебел за современи канцеларии

Денес, современиот ентериер на работна средина претставува многу важен аспект во успешното работење. Најголем дел од луѓето додека се на своите работни места имаат потреба од комфорно седење. Следниве решенија креираат урбана работна средина со хармонични и високо функционални парчиња ...

повеќе »

Беспрекорен ентериер на апартман од 29 м2

Беспрекорен ентериер на апартман од 29 м2

Архитектот Anton Grishin успева во само 29 м2 да создаде комфорен простор во Лондон, користејќи светли и ведри бои со цел визуелно да го зголеми просторот. Дневниот престој зафаќа површина од 11,2 м2, кујната 8,4 м2 и тоалетот 5,6 м2. Останатиот ...

повеќе »

Студенти, аплицирајте за „Bauhaus Lab 2015“!

Студенти, аплицирајте за „Bauhaus Lab 2015“!

Фондацијата Bauhaus Dessau до 31 март 2015 година прифаќа апликациони писма за претстојната „Bauhaus Lab 2015“. Програмата е на меѓународно ниво и се однесува на студенти на постипломски студии по архитектура, уметност, потоа куратори и дизајнери. Вкупно ќе бидат примени осум ...

повеќе »

Обновени ентериери на Адолф Лос

Обновени ентериери на Адолф Лос

Од месец април 2015 година, посетителите на чешкиот град Пилсен ќе бидат во можност да ги посетат трите обновени ентериери дизајнирани на почетокот од 20 век од страна на еден од највлијателните архитекти на модерната архитектура, Адолф Лос. Тој ги дизајнирал ...

повеќе »

Објект од 1923 година со современ дизајн

Објект од 1923 година со современ дизајн

Со реставрирање на овој објект лоциран во Есторил, Португалија, а изграден во 1923 година, архитектот Ricardo Moreno се соочи со една од најтешките задачи, бидејќи требало да го редизајнира својот дом. Главната цел била да се зачуваат надворешните ѕидови и ...

повеќе »
Scroll To Top