Насловна / Author Archives: Ивона Митева (page 20)

Author Archives: Ивона Митева

Feed Subscription

Музеј „Armani Silos“ – богатото и уникатно наследство на Џорџо Армани на едно место

Музеј „Armani Silos“ – богатото и уникатно наследство на Џорџо Армани на едно место

По повод одбележувањето на 40. роденден на модната империја „Џорџо Армани“, во Милано свечено беше отворен музејот „Armani Silos“ во кој е изложено богатото и уникатно наследство на еден од највлијателните луѓе во областа на модата, Џорџо Армани. Отворањето на ...

повеќе »

Пловечки хотел и јахта во едно

Пловечки хотел и јахта во едно

Српската компанија за дизајн на јахти Salt & Water ја дизајнираше првата јахта во светот којашто функционира како јахта и пловечки хотел. Дизајнот што ја доби наградата Millennium Yacht Design Awards за 2015 година се состои од апартмани во чија ...

повеќе »

Мултифункционален стан од 23,5 метри квадратни

Мултифункционален стан од 23,5 метри квадратни

Архитектонското студио Elii Architects, поведени од идејата да создадат прстор кој ќе биде мултифункционален и флексибилен, а притоа нема да зафаќа голем простор, го дизајнираа овој стан во Мадрид со површина од само 23,5 метри квадратни. Целиот мебел поставен во ...

повеќе »

Уникатен ентериер со младешки дух

Уникатен ентериер со младешки дух

Дизајнерот на ентериери Nelly Prodan го дизајнираше овој стан во Киев на млад дечко кој сака да патува. При самиот влез во станот, младиот дух на сопственикот се рефлектира преку големиот број уникатни уметнички слики над каучот за седење и ...

повеќе »

Енергетско ефикасно училиште во Лондон

Енергетско ефикасно училиште во Лондон

Основното училиште Ashmount во Лондон е едно од ретките училишта во светот кои се енергетски ефикасни и истовремено произведуваат енргија за околните објекти. Дизајнирано од Penoyre & Prasad, ова училиште претставува објект кој е прогласен за еден од најдобрите архитектонски ...

повеќе »

Мал подвижен еколошки дом

Мал подвижен еколошки дом

Компанијата Studio H дизајнираше мал подвижен дом кој го стави на продажба на eBay со почетна цена од 10.000 долари. Овој подвижен дом зафаќа површина од само 10 метри квадратни и претставува енергетски ефикасна и еколошка структура. Фасадата е изработена ...

повеќе »

Училиште во Јапонија собира дождовница за играње на децата

Училиште во Јапонија собира дождовница за играње на децата

Архитектот Hibino Sekkei во јапонскиот град Kumamoto го искористи атриумот во основното училиште Dai-ichi Yochien, со цел да создаде простор во кој децата може да си играат. Кога времето е сончево, овој простор се користи за играње игри со топка, ...

повеќе »

Европа ќе користи обновливи извори за добивање електрична енергија

Европа ќе користи обновливи извори за добивање електрична енергија

Кога станува збор за обновлива енергија, Европската Унија си постави за цел најмалку 27 проценти од потрошената електрична енергија да се добива преку обновливи извори до крајот на 2030 година. Меѓутоа, најновиот извештај на Европската комисија покажува дека најверојатно оваа ...

повеќе »

Современи кујни за модерни домови

Современи кујни за модерни домови

Речиси во секој стан кујната претставува една од најважните простории, а идеите за нејзиниот дизајн и распоред се бесконечни. Голем број производители на мебел сè почесто ги напуштаат стандардите за традиционалното поставување на кујнските елементи, а резултатите од тоа се современо ...

повеќе »
Scroll To Top