Насловна / Author Archives: Ивона Митева (page 19)

Author Archives: Ивона Митева

Feed Subscription

Сместување во Перу за авантуристи

Сместување во Перу за авантуристи

Во долината Cuzco во Перу беа поставени три транспарентни капсули за сместување на посетителите на местото. Капсулите се со должина од седум метри и широчина и височина од 2,5 метри, изработени од алуминиум и поликарбонат кој е отпорен на надворешните ...

повеќе »

Меморијален споменик во шумски предел на Норвешка

Меморијален споменик во шумски предел на Норвешка

По повод одбележувањето на четири години од терористичкиот напад во Норвешка, при што животот го изгубија 77 лица, на островот Utøya е поставена меморијална скулптура наречена The Clearing, дизајнирана од студиото 3RW. Скулптурата се состои од метален прстен на којшто ...

повеќе »

Шведска прогласена за најеколошка земја во светот

Шведска прогласена за најеколошка земја во светот

Најновите истражувања на компанијата Robeco SAM во чијшто истражувачки процес биле вклучени вкупно 60 земји од целиот свет, покажале дека Шведска го зазема првото место за земја со најголем број самоодржливи аспекти. Веднаш по неа на второто место се наоѓа ...

повеќе »

Предлози за трансформација на напуштено париско метро

Предлози за трансформација на напуштено париско метро

Француските архитекти Manal Rachdi и Nicolas Laisne дадоа предлог за трансформација на напуштена подземна метро станица во Париз во простор каде што би се сместиле ресторани, аудиториуми, уметнички галерии, театри и ноќни клубови. Другиот предлог е истиот овој простор да ...

повеќе »

Уникатен ентериер од само 13 метри квадратни

Уникатен ентериер од само 13 метри квадратни

Полскиот дизајнер Szymon Hanczar предизвикан од вкупната површина од само 13 метри квадратни во станот во кој тој живее, создаде едно уникатно и креативно решение кое се базира на минималистичко решение. Ова компактно решение содржи спална соба, тоалет, кујна, дневен ...

повеќе »

Совршени цвеќиња за вашата канцеларија

Совршени цвеќиња за вашата канцеларија

Одгледувањето растенија во вашата канцеларија е докажано дека придонесува за дополнителни здравствени бенефиции, посвеж воздух поради тоа што ја зголемуваат влажноста на воздухот, го апсорбираат карбон диоксидот и истовремено го разубавуваат просторот. Меѓутоа, ретко кој може да најде време во ...

повеќе »

Модерни структури во дворот како работни простори

Модерни структури во дворот како работни простори

Денеска сè почеста појава е работното место да е во вашиот дом. Овој современ феномен резултира со голем број канцеларии поставени во модерни структури во дворот. Arrow – Peter Hogg и Toby Reed Architects, Австралија Дизајнот е во форма на стрела ...

повеќе »

Трансформација на опремата за вежбање во уникатен мебел

Трансформација на опремата за вежбање во уникатен мебел

Дизајнерката Maria Cristina Didero создаде уникатна колекција на мебел изработена од опремата што се користи за вежбање во фитнес центрите и гимнастичките сали. Таа лентите за трчање, теговите, топките, клупите ги трансформираше во клуб масички, сијалици, простор за седење и ...

повеќе »

Едноставност и префинетост на современ ентериер

Едноставност и префинетост на современ ентериер

Дизајнерката Juliya Butova, користејќи различни текстури и форми, во Москва создаде апартман во кој преовладува чувство на едноставност, префинетост и луксуз. Ѕидовите се обоени во бела боја, со акцент ставен на дрвените елементи и големото количество дневна светлина. Низ целиот ...

повеќе »
Scroll To Top