Насловна / Author Archives: Драган Ристов (page 5)

Author Archives: Драган Ристов

Feed Subscription

Општина Штип објави нов оглас за продажба на градежно земјиште

Општина Штип објави нов оглас за продажба на градежно земјиште

Денес во дневниот печат e објавен нов оглас за продажба на градежно земјиште како и на веб страницата на Општина Штип. На оглас за продажба се 21 парцели од кои седум за индивидуални куќи, две за индустриски објекти, две за ...

повеќе »

Асфалтирана главната улица „Енгелсова“ во населбата Осми ноември во Штип

Асфалтирана главната улица „Енгелсова“ во населбата Осми ноември во Штип

Продолжува асфалтирањето и реконструкцијата на улици во централното градско подрачје на Штип. По завршување на Партизанска кај Домот на млади, асфалтирана е главната улица во населбата 8-ми ноември. „Се асфалтираше улицата Енгелсова во должина од околу 600 метри. Вредноста на ...

повеќе »

Кинезите пуштија уникатен стаклен мост а веќе планираат и нов, четири пати поголем од овој

Кинезите пуштија уникатен стаклен мост а веќе планираат и нов, четири пати поголем од овој

Го нарекуваат „Мост на храбрите мажи“. Се наоѓа на височина од 180 метри, во централната кинеска провинција Хунан. Но, тоа не е она што го прави мост за храбри, туку материјалот од кој е изработен. Имено, станува збор за стаклен ...

повеќе »

По два месеца од стартот, продолжува градењето на Клиничката болница во Штип

По два месеца од стартот, продолжува градењето на Клиничката болница во Штип

Два месеца по поставување на камен темелникот, продолжуваат градежните активности за изградба на новата клиничка болница во Штип. Речиси при крај е ископот за поставување на темелите. Ова е можеби најважниот објект и инвестиција која ја очекуваат над 200.000 граѓани ...

повеќе »

Повик од Општина Штип за доставување на идеи за урбанистички планови

Повик од Општина Штип за доставување на идеи за урбанистички планови

Општина Штип ги повика граѓаните и правните лица на територија на Општината Штип да учествуваат на јавниот повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови. Јавниот повик се распишува согласно на Член 21 од Законот за просторно и ...

повеќе »

Oбнова и реконструкција на градската патна мрежа во Штип и околината

Oбнова и реконструкција на градската патна мрежа во Штип и околината

Општина Штип започнува со реализација на завршените тендерски постапки во поглед на инфраструктурата во градот, а во меѓувреме веќе течат и нови тендерски постапки. И годинава, како и лани, се планира обемна изградба, обнова и реконструкција на градската патна мрежа. ...

повеќе »

ЈП „Исар“ ќе поставува соларни панели на филтер станицата

ЈП „Исар“ ќе поставува соларни панели на филтер станицата

Филтер станицата во Штип ќе добие соларни панели со што ќе троши сопствена струја и ќе заштеди 2.5 милиони денари месечно. На овој начин, штипското комунално претпријатие „Исар” ќе штеди електрична енергија со поставување на сончеви панели во Филтер станицата, ...

повеќе »

СРЦ „Брегалница“ станува реалност: „Аква ленд“ околу градскиот базен

СРЦ „Брегалница“ станува реалност: „Аква ленд“ околу градскиот базен

Општина Штип ја започна постапката за реализација на проектот Спортско-рекреативен центар „Брегалница“ на локација кај градскиот базен. Преку соодветни законски процедури, променет е деталниот урбанистички план, со што се отвора простор за реализација на овој интересен проект. СРЦ „Брегалница“ се ...

повеќе »

„Сончев град“ во Штип – новата населба за млади брачни парови

„Сончев град“ во Штип – новата населба за млади брачни парови

Општина Штип реализира конкретни активности во поглед на реализација на Владиниот план за субвенционирање на изградба на куќи за млади брачни парови до 35 години. Покрај стандардните локации за продажба на плацеви кои ги нуди општината за продажба со реализација ...

повеќе »
Scroll To Top